Welkom

 

 

Verslag van de 1e wedstrijd van de Agilitycompetitie 2010

 

Gunther de Cock met Dorit, de beste bij de KG Dordrecht.

 

09-05-2010
Op 9 mei jl. werd de eerste wedstrijd in de behendigheidscompetitie voor boxers gehouden.
De wedstrijd vond plaats bij de KG Dordrecht e.o. Dhr. Kees Stoel was de keurmeester van vandaag.
Na het succes van vorig jaar en de grote belangstelling voor de open wedstrijd van 21 maart jl. in België, hadden er voor deze eerste wedstrijd al 20 wedstrijdlopers ingeschreven.

Helaas was er 1 afmelding, Gina van Melzen met Bikkel en de winnaar van België, Joop Reulen kon zelf niet met Elcaro lopen door lichamelijke ongemakken van de handler. Gelukkig kon Joop Reulen een vervanger vinden.
Ook waren er helaas dit jaar weer 2 combinaties die niet meer aan de competitie konden meedoen. Pim Wareman met Absolom, vorig jaar nog 4e in de eindstand, heeft door de fysieke gesteldheid van Absolom moeten stoppen met de behendigheid en ook Thea Geefhuizen met Jopke, 13e vorig seizoen is gestopt met de wedstrijdsport.

 

Marieke Tanke met Prince Leroy v. Miranchel Wietske Geerling met Otello v. Miranchel (Soeri)


Wel waren er dit jaar 9 combinaties die de stap naar de wedstrijd gemaakt hebben.
Naast onze 2 vaste Belgische combinaties, Willy Goris met Dummy en Gunther de Cock met Dorit heeft ook Danny Claes met Ginger de stap gemaakt om in Nederland de wedstrijden te lopen.
Jos Rijksen en Emmerson, Bert Tromp en Napoleon en Sandro Eggelte en Naru hebben de overstap van Bopper naar wedstrijdloper gemaakt. Daarnaast zijn Audrey Derkx en Quinsy, Wietske Geerling en Soeri, Edmond v.d. Voord en Semmy, Annebeth v. Aartsen en Oet Pleegste en Marieke Tanke en Prince als nieuwe combinaties verwelkomt.

Ook waren er veel wedstrijdlopers van vorig seizoen aanwezig. Bas Schelfhout en Sam, Simone Denneboom met Yentle, Ricardo Reulen met Jamie, Henk Simon met Skay, Andre Abbema met Capisce, William Brinkman met Kas en Marcel Kortkamp met Noor waren heel benieud hoe de kansen nu lagen, hoewel er tijdens de open Belgische kampioenschappen ook al na de “concurrentie” gekeken is.

Er waren ook nog een aantal combinaties afwezig, mede door vakantie, dus het beloofd een mooie competitie te worden met een mooi aantal deelnemers.

De veteranencompetitie had vandaag maar 1 deelnemer, Herman van Riel met Semm, mede omdat de Happy Dogs van vorig seizoen het dit jaar fysiek niet meer aankonden.
Bij de beginnende hondjes was er ook 1 aanmelding, Henk Grevelink en Zep gaan beginnen aan deze leuke vorm van ‘bezig zijn met je hondje’.

De dag begon vandaag met het spelparkoers, dhr Kees Stoel had een gambling bedacht. De eerste 3 hindernissen waren verplicht, daarna was het vrije keuze met punten voor elk goed genomen toestel. Gunther de Cock en Dorit hadden de meeste punten verzameld in de snelste tijd en wonnen het spel.
Het 1e en 2e vaste parkoers waren niet heel erg lastig met weinig valkuilen, maar wel met snelle looplijnen. Toch werden er nog wel wat foutjes gemaakt door verschillende combinaties, maar Gunther en Dorit wist toch op allebei de parkoersen de winst te pakken en stond dus na 2 rondjes riant aan de leiding voor de dagoverwinning, Bas schelfhout volgde op een 2e plaats en Simone Denneboom stond op dat moment 3e.

Henk Grevelink met Zep Annebeth van Aartsen met Oet Pleegste

De jumping was een parkoers wat we in de behendigheid een “raceparkoers”noemen. Goede looplijnen voor de hond, geen wissels en alleen pure snelheid.

De nummer 1 Gunther ging de fout in bij de tunnel, Dorit kwam er aan de zelfde kant weer uit, dus een fout. Onze andere Belg, Willy Goris klokte het snelste foutloze rondje, in 30.82 sec had Dummy het parkoers afgelegd. Voor de uiteindelijke uitslag was de fout van Gunther niet dramatisch, uiteindelijk pakte hij toch de dagwinst, met op een 2e plaats Bas Schelfhout. De 3e plaats was voor Simone Denneboom met Yentle.


De dag werd traditioneel afgesloten met de koppelrace, de 2e plaats ging naar het koppel Quincy van Audrey en Dorit van Gunther. Het beste koppel vandaag was Herman van Riel met Semm en Sandro Eggelte en Naru.

De keurmeester, dhr. Kees Stoel, had voor het ontstressen nog even een lijntje neergezet. Zodat we nog even met de honden die allemaal, volgens de keurmeester, op niveau hadden gepresteerd, lekker konden uitrennen.

In het publiek waren vandaag liefhebbers van behendigheid met boxers van het eerste uur aanwezig. Dhr. Cees Sterker en zijn vrouw Suus, waren vandaag naar de kringgroep gekomen om de wedstrijd te bekijken. Ook zij vonden dat het niveau van de behendigheid met boxers met sprongen vooruit gegaan is. Ze genoten van de rondjes die de deelnemers lieten zien.

Op zich een ietwat koude, maar toch weer spectaculair begin van de agilitycompetitie voor boxers.
Verdere informatie is te vinden op de verschillende websites van de deelnemende kringgroepen 

Dagklassement:

Wedstrijd combinaties  VP 1 VP 2 Jum-
ping
Totaal
Kwal.pt.
Aantal
Kwal.
1. Gunther de Cock Dorit v.d. Platohoeve 1 1 5 7 3
2. Bas Schelfhout Sam 2 5 4 11 3
3. Simone Denneboom Yentle 4 4 3 11 3
4. Ricardo Reulen Jamie v. ’t Hertenrode 8 2 2 12 3
5. Willy Goris Dummy v.d. Patshoeve 7 6 1 14 3
6. Danny Claes Gynger du Jardin D''Olav  DK 3 6 9 2
7. Audrey Derkx Quinsy v. ''t Reggehome 3 DK 10 13 2
8. Henk Simon Skay Amigo 6 7 DK 13 2
9. Joop Reulen Elcaro v. ‘t Hertenrode DK 9 7 16 2
10. Wietske Geerling Otello v. Miranchel (Soeri) DK 8 9 17 2

Klik hier voor de volledige uitslag 

De bekers voor de overige spelonderdelen: 

Gambling: 

1e prijs Gunther de Cock met Dorit v.d. Platohoeve 

Koppelrace: 

1. Herman van Riel met Semm v.t. Vassenerhof en Sandro Eggelte en Naru v. ''t Hertenrode
2. Gunther de Cock met Dorit v.d. Platohoeve en Audrey Derkx met Quinsy v. ''t Reggehome

Uitslagen verdere informatie is te vinden op www.boxerclub.nl en www.behendige-boxers.nl
En op de verschillende websites van de deelnemende kringgroepen

Henk Simon

 

Verslag van de 2e wedstrijd van de Agilitycompetitie 2010

Henk Simon en Skay Amigo pakken de winst bij de KG Oost-Overijssel.

16-05-2010
Op 16 mei jl. vond de tweede wedstrijd in de competitie plaats bij de KG Oost-Overijssel te Enter.
Dhr. Martin Schoffelmeer was voor vandaag uitgenodigd om de parkoersen te bepalen en er op te letten dat alles volgens de regels verliep.
Vandaag waren er 17 combinaties aanwezig die in de wedstrijdcompetitie meeliepen, daarnaast waren er 2 Happy-Dogs combinaties en 1 beginner aanwezig.

Zoals gebruikelijk begonnen we de dag met het spel parkoers. De keurmeester had een parkoers neergezet die als een vast parkoers gelopen diende te worden en waarbij de fouten bij de tijd werden geteld. Gunther de Cock kreeg Dorit foutloos rond en werd hierdoor eerste bij het spel. Willy Goris en Dummy werden 2e.

Het 1e vaste parkoers was een redelijk technisch rondje, waarbij er maar liefst 4 raakvlakken in het parkoers stonden, de katteloop moest 2 maal genomen worden. Willy Goris en Wietske Geerling deden dit foutloos, alleen had Wietske met Othello teveel tijd hiervoor nodig en werd Willy eerste. Gunther de Cock was de snelste in 47,10 sec. maar had 2 fouten. Henk Simon met Skay had de 2e tijd, 49,46 en 1 fout en werd door dit resultaat 2e op het 1e VP.

Het 2e VP werd gekenmerkt door het aantal tunnels, er waren 4 tunnel ingangen gecreëerd door dhr Schoffelmeer.
Ditmaal waren er 5 combinaties die hun boxer foutloos over het parcours kregen. Gunther met Dorit liep zijn rondje in 46.59 sec. maar Skay van Henk Simon deed dit 0.21 seconde sneller en won hierdoor het 2e VP.

De jumping, het derde onderdeel van de wedstrijd was een snel rondje, De spt stond ditmaal op 42 seconden. 4 hondjes deden dit rondje foutloos, maar Gunther was ditmaal weer de snelste. In 34.75 sec voltooide Dorit het parkoers, Henk met Skay werden 2e in 37.73 en de derde plaats was voor Ricardo Reulen met Jamie in 38.78 sec.

Na de jumping bleek dat Henk Simon met Skay de winnaar was van de dag, met op een 2e plaats, Willy Goris met Dummy. Op een 3e plaats eindigde Gunther de Cock met Dorit, 4e werd Ricardo Reulen met Jamie en op een 5e plaats eindigde Audrey Derkx met Quinsy.

Uiteindelijk werd de dag afgesloten met de koppelrace, ditmaal een power en speed spel. De eerste combinatie moest de 3 raakvlakken nemen, zonder tijdslimiet. Daarna mocht de 2e combinatie starten met een jumping, met als straf een extrat tunnelrondje als er een raakvlak werd gemist door de eerste combinatie. Wietske met Othello en Marcel met Dex voltooiden dit spel met een eindtijd van 20.48 sec. Maar Herman met Semm en Gunther met Dorit deden dit 0.62 seconden sneller en eindigden in een tijd van 19.86 sec en werden eerste bij de koppelrace.

Dagklassement eerste 10:

 

Wedstrijd combinaties VP 1 VP 2 Jum-
ping
Totaal
Kwal.pt.
Aantal
Kwal.
1. Henk Simon Skay Amigo 2 1 2 5 3
2. Willy Goris Dummy v.d. Patshoeve 1 4 4 9 3
3. Gunther de Cock Dorit v.d. Platohoeve 7 2 1 10 3
4. Ricardo Reulen Jamie v. ’t Hertenrode 4 6 3 13 3
5. Audrey Derkx Quinsy v. ''t Reggehome 3 7 5 15 3
6. Marcel Wentrup Dex v. Anchires 9 3 6 18 3
7. Danny Claes Gynger du Jardin D''Olav 5 8 8 21 3
8. Anita de Deugd Elcaro v. ‘t Hertenrode 11 5 7 12 2
9. Wietske Geerling Otello v. Miranchel (Soeri) 6 DK DK 6 1
10. Simone Denneboom Yentle 8 DK DK 8 1

Klik hier voor de volledige uitslag.

De bekers voor de overige spelonderdelen: 

Gambling: 

1e prijs Gunther de Cock met Dorit v.d. Platohoeve 

Koppelrace: 

1. Herman van Riel met Semm en Gunther de Cock met Dorit v.d. Platohoeve

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com