Welkom

 

 

Verslag van de 1e wedstrijd van de Agilitycompetitie 2011

Op 03-04-2011 is de eerste wedstrijd in de competitie Agility voor boxers gehouden.
Deze competitie wordt dit seizoen voor de 17e maal gehouden, waaruit blijkt dat er toch wel behoefte is om agilitywedstrijden te houden voor alleen boxers.
Dit is dan ook de reden waarom de organiserende kringgroepen, KG Dordrecht, KG Oost-Overijssel en de KG Utrecht, hebben besloten om het reglement en de opzet van de competitie op een aantal punten te wijzigen.

De meest ingrijpende wijziging is het aantal klassen waarin gelopen wordt.
In het verleden was er een wedstrijdklasse, een veteranenklasse (Happy Dogs klasse) en een beginnerklasse.

Vooral de beginnerklasse had weinig tot geen competitie element in zich, dus om de competitie aantrekkelijker te maken voor de beginnende wedstrijdloper, is deze klasse omgedoopt tot de starterklasse.

Iedere combinatie die gaat deelnemen aan de competitie start in deze klasse. De parkoersen die gelopen worden, zijn dan ook iets eenvoudiger dan in de open-klasse.
In deze klasse kan de combinatie laten zien dat ze het spelletje beheerst. Wanneer een parkoers gelopen wordt met maximaal 5 strafpunten wordt er een U(itmuntend) verdiend. Bij 3 x een Utje (minimaal 2x op het vaste parkoers) promoveert de combinatie naar de open-klasse.

In de Open-klasse wordt er gestreden om de jaartitel en het Nederlands Kampioenschap, terwijl er in de startersklasse dan voornamelijk gestreden kan worden voor het dagsucces. Want uiteraard word een gelopen Utje beloont.
De veteranenklasse blijft gewoon bestaan in zijn huidige opzet.
Dit seizoen wordt gezien als een overgangsseizoen en wordt er nog gelopen volgens de oude regels, wel kunnen er Utjes verdient worden, zodat er volgend jaar een extra klasse bijkomt.

 

Het veranderde reglement is in concept al in te zien op de website van de organiserende kringgroepen.

Dan het verloop van de wedstrijd. Vandaag waren er 19 wedstrijdlopers aanwezig, 4 veteranen en 1 beginner. Ook konden we weer een aantal nieuwe combinaties verwelkomen. Alleen maar heel mooi voor de verjonging van de competitie. Helaas moest één van de betere combinaties, Willy Goris met Dummy, die jarenlang mee gestreden had voor de overwinning en ook aardig wat eerste plaatsen op zijn naam heeft staan, besluiten om dit seizoen uit te komen in de veteranenklasse. Jammer dat Dummy niet meer mee kan doen bij de wedstrijdgroep, maar gelukkig nog wel strijd kan leveren bij de veteranen. En met 4 combinaties is er toch nog onderlinge strijd.

Dhr. Jan Langius, keurmeester van vandaag en bekend om zijn voornamelijk technische parkoersen, had al een uitdagend spelparkoers neergezet. Een gambling, waarbij de fouten bij de tijd opgeteld worden.

Ricardo Reulen met Jamie hadden het best gegokt, met een verschil van 0,20 sec tussen de gegokte tijd en de werkelijke tijd was hij iets beter dan Audrey Derkx met Quincy. Zij kwam op een verschil van 1.02 sec uit.
Het eerste vaste parkoers was dus echt zoals wij hadden verwacht van de keurmeester, zeer technisch waarbij er goed gelet moest worden op de looplijnen van de hond. Van de 19 deelnemers aan de wedstrijd waren er toch nog 7 die zich verslikte en een diskwalificatie opliepen. Henk Simon met Skay liep wel de snelste tijd, 37.94 sec, maar door een fout op de schutting werd deze combinatie derde. Gunther de Cock met Carat liep met zijn nieuwe boxer in hun eerste officiële wedstrijd foutloos, in een tijd van 45.76 sec en werd hierdoor 2e. Het beste team op het eerste VP was een van onze Belgische deelnemers, Danny Claes met Ginger. Met een foutloos rondje in een tijd van 47.00 waren zij de beste op dit parkoers.

In de veteranencompetitie werd Herman van Riel met Semm 1e, voor Willy Goris met Dummy. Marcel Kotkamp met Noor en Marleen met Hielke werden respectievelijk 3e en 4e.

De keurmeester besloot dat er na het 1e VP de jumping werd gelopen. Dus een parkoers zonder raakvlakken. Maar wel verschrikkelijk lastig, maar 7 deelnemers haalden de eindstreep zonder diskwalificatie. Henk Simon met Skay waren de snelste en wonnen de jumping voor Gunther de Cock met Dorit (2e) en Ricardo Reulen met Jamie (3e).
Bij de veteranen werd er stuivertje gewisseld en won Willy ditmaal voor Herman. Marcel en Marleen eindigden weer op de 3e en 4e plaats.

Het 2e VP werd een strijd voor de eindoverwinning tussen Danny Claes en Henk Simon. Helaas maakte Danny een foutje en zijn tijd van 57.22 was ook niet snel genoeg. Danny en Ginger eindigden hierdoor op een 7e plaats. Henk en Skay kwamen wel foutloos rond en eindigden in 43.80 sec. Voldoende voor de eerste plaats. Simone Denneboom met Yentle liepen in 48.10 naar een 2e plaats op het 2e VP.

Bij de veteranen was ook ditmaal Dummy de snelste, Semm werd 2e, Noor 3e en Hielke 4e.

 

De afsluitende koppelrace werd bepaald door het lot en zo bleek dat de nummers 1 en 2 van de dag met elkaar liepen. Maar ook de nummers 3 en 5 van de eindoverwinning loten elkaar, dus ook dit rondje werd nog een strijd. Simone en Gunther liepen een mooie tijd van 47.94 sec. Helaas werd er een foutje gemaakt en eindigden ze op een 2e plaats. Henk en Danny liepen wel foutloos in 49.72 en werden daardoor 1e bij de koppelrace.

Mede dankzij het goede weer en de prima organisatie van de KG Oost-Overijssel was het een geslaagde wedstrijddag, ondanks dat er toch een aantal combinaties minder hadden gepresteerd dan dat ze hadden verwacht was iedereen uiterst tevreden over de start van de 17e competitie Agility voor Boxers.

De Top 5 van 03-04-2011.

Wedstrijd combinaties

VP 1

VP 2

Jum-
ping

Totaal
Kwal.pt.

Aantal
Kwal.

1. Henk Simon

Skay Amigo

3

1

1

5

3

2. Danny Cleas

Gynger du Jardin d''Olav

1

7

4

12

3

3. Gunther de Cock

Dorit v.d. Platohoeve

9

5

2

16

3

4. Joop Reulen

Elcaro v. ’t Hertenrode

7

4

6

17

3

5. Simone Denneboom

Yentle

4

2

-

6

2

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

De bekers voor de overige spelonderdelen: 

Spel: 

1e prijs Ricardo Reulen met Jamie van ''t Hertenrode

Koppelrace: 

1. Henk Simon met Skay Amigo enDanny Claes met Gynger du Jardin d''Olav
2. Gunter de Cock met Dorit van de Platohoeve enSimone Denneboom met Yentle

 

Verslag 2e competitiewedstrijd Agility voor Boxers

Op 15-05-2011 werd de tweede wedstrijd in de competitie Agility voor boxers gehouden.

 

De wedstrijd werd gehouden bij de KG Utrecht e.o. en de keurmeester was vandaag dhr. Ron Verstraten.
Dit was de eerste maal dat de dhr. Verstraten bij de boxercompetitie keurde, dus was voor hem even aankijken hoe het er bij ons aan toe ging, natuurlijk een heel andere wedstrijd dan hij normaal keurt, dat zijn landelijke wedstrijden waarbij er maximaal 120 honden per ring zijn, en meestal zijn er 2 rings-wedstrijden, zodat hij wel zo’n 200 honden voorbij ziet komen.

Dat is bij de competitie voor Boxers iets minder. Vandaag hadden we 19 wedstrijdlopers en 4 veteranen, met wel wat verschil in niveau. Er zijn hondjes die dit jaar voor het eerst meelopen en er zijn er ook bij die al jarenlange ervaring hebben en ook in de landelijke competitie niet onverdienstelijk presteren.
Maar het bleek dat hij de sfeer bij de boxerwedstrijden snel aanvoelde en zette hele leuke rondje neer, die voor een iedereen goed te doen waren.

Dus dan beslist uiteindelijk toch wie er het snelste en met de minste fouten het rondje kan voltooien. Zoals altijd natuurlijk met dat verschil dat de rondjes niet al te moeilijk waren.

Dat bleek ook wel uit het spel een tijd-fout-uit. Kortweg betekent dit dat elk toestel wat goed genomen wordt 1 punt is en bij een gelijk aantal genomen toestellen de tijd doorslaggevend is. Audrey Derkx met Quincy deed dit het beste, zij en Wietske Geerling met Soeri waren de enige die alle toestellen foutloos namen, alleen was Quincy iets sneller en wonnen zij het spel. Bij de veteranen was het Wietske Geerling met Hielke die het spel het beste liep.

Het eerste vaste parkoers leek in eerste instantie niet al te moeilijk maar toch werden er aardig wat foutjes gemaakt door verschillende koppels. Joop reulen met Elcaro maakte geen fout en eindigde op een 3e plaats. Audrey Derkx en Quincy waren goed bezig en legde met een foutloos rondje en een goede tijd beslag op de 2e plaats, maar Gunther de Cock met Dorit won het eerste VP  met een clean run in 40.50 seconde.

In de veteranencompetitie werd Herman van Riel met Semm 1e, voor Willy Goris met Dummy. Marcel Kotkamp met Noor behaalde de 3e plaats en helaas liep Wietske Geerling met Hielke tegen een diskwalificatie op.

 

In het 2e VP werden toch ook weer aardig wat foutjes gemaakt door de handlers (honden maken namelijk geen fouten). Vier deelnemers liepen hun rondje foutloos. Marcel Wentrup met Dex deed dit het snelste en werd in een tijd van 42.87 winnaar van het 2e VP.

Bij de veteranen was ook ditmaal Semm de snelste, Hielke werd 2e, Noor 3e en Dummy liep tegen een DK aan.

Hierna werd de jumping neergezet en was het tijd voor de lunchpauze, tijdens de lunchpauze kon er verkend worden door de deelnemers.

De keurmeester had zijn hond bij zich een Border Collie en liet zijn hond even het parkoers lopen. In een supersnelle tijd van 28 seconden liep dit hondje de jumping. Dus gelijk een uitdaging voor onze boxers.

Danny Claes met Gynger liep een foutloos rondje in de derde tijd, 40.67 seconde. Marcel Wentrup met Dex deed dit beter en liep in 35.89 naar een tweede plaats. De snelste van vandaag was Skay van Henk Simon, die naar een maagoperatie 5 weken geleden, vandaag weer zijn eerste wedstrijd liep. In een tijd die nog wel 4 seconden langzamer was als de Border Collie, 32.20 seconden wonnen ze de jumping.

Bij de veteranen won Willy Goris met Dummy de Jumping voor Herman van Riel met Semm.

De afsluitende koppelrace werd gewonnen door Nancy Clerx met Deico en Henk Simon met Skayin 34.60 sec. Als 2e eindigde het koppel Marcel Wentrup - Dex en Danny Cleas - Gynger in 37.40 seconde

Wederom een geslaagde wedstrijddag, mede door het groot aantal vrijwilligers die aanwezig waren en natuurlijk het goede weer. De volgende wedstrijd wordt op 26 juni georganiseerd door de KG Dordrecht.

 

De Top 5 van 15-05-2011.

 

Startnr.

Naam handler

Naam Hond

VP - 1

VP - 2

Jump

Totaal

\r\n

Kwal.

\r\n

Plaats

\r\n
\r\n

6

\r\n
\r\n

Marcel Wentrup

\r\n
\r\n

Dex

\r\n
\r\n

9

\r\n
\r\n

1

\r\n
\r\n

2

\r\n
\r\n

12

\r\n
\r\n

3

\r\n
\r\n

1

\r\n
\r\n

13

\r\n
\r\n

Annebeth van Aartsen

\r\n
\r\n

Cara

\r\n
\r\n

6

\r\n
\r\n

4

\r\n
\r\n

4

\r\n
\r\n

14

\r\n
\r\n

3

\r\n
\r\n

2

\r\n
\r\n

1

\r\n
\r\n

Henk Simon

\r\n
\r\n

Skay

\r\n
\r\n

8

\r\n
\r\n

6

\r\n
\r\n

1

\r\n
\r\n

15

\r\n
\r\n

3

\r\n
\r\n

3

\r\n
\r\n

7

\r\n
\r\n

Nancy Clerx

\r\n
\r\n

Deico

\r\n
\r\n

5

\r\n
\r\n

3

\r\n
\r\n

8

\r\n
\r\n

16

\r\n
\r\n

3

\r\n
\r\n

4

\r\n
\r\n

4

\r\n

Joop Reulen

\r\n

Elcaro

\r\n

3

\r\n

8

\r\n

7

\r\n

18

\r\n

3

\r\n

5

 

 

Overige uitslagen, verslagen en foto’s kunt U vinden op de website van de organiserende kringgroepen.

 

KG Dordrecht, KG Oost-Overijssel en KG Utrecht.

 

Henk Simon

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com