Welkom

 

 

Dogsurvival in Nieuw- Beijerland

 

Zaterdag 3 september 2011 heb ik met mijn boxer Quinsey meegedaan aan een dogsurvival in Nieuw- Beijerland

Het was heel leuk en gezellig. 
De eerste hindernis was de kruiwagen. Na een paar keer eruit springen (we hadden thuis wel geoefend maar dit was er eentje met 2 wielen en dat is dan net iets anders als thuis en moet nader onderzocht worden)


Daarna kwam er een stukje waarbij je ieder aan een kant van een hekje moest lopen ene kant hond, andere kant de baas en dan kreeg je zo''n balletje om je enkel die je dan rond moest draaien en met je andere voet overheen springen. Eerst deed die bal niet wat ik wilde en toen ik hem eindelijk zover had, kwam Quinsey over het hekje gesprongen om te kijken wat ik nu aan het doen was. Maar is uiteindelijk wel gelukt.

De derde hindernis daar moesten zowel baas als hond door 3 hoepels 2 laag en 1 hoger. Dankzij haar behendigheids ervaringen was Quinsey hier zo doorheen en de baas ook.

De 4e hindernis daar moesten baas en hond op 3 ''kratten'' springen en je mocht tussendoor eraf en dan naar de volgende toe.

Hindernis 5 was een soort van kattenloop met obstakels. Ook weer baas en hond moesten een trappetje op (erg steil) dan over wiebelende planken lopen die ongelijk waren en aan het einde een steile afloop. Ging bij Quinsey heel goed, bij de baas iets minder. Die is wat stijver.

Hindernis 6 ging je over een over een hooi wagen eronder door en er weer overheen.
De hoge wagen kwam de baas niet op (*,) Dus we moesten wachten tot de lagere vrij was, tot tegenzin van Quinsey die graag door wilde gaan.

Hierna moest er een heel stuk gerend/gelopen worden (wij hebben alles lopend gedaan) Het was bloedje heet, in de brandende zon liepen we voor een groot deel, Quinsey had het inmiddels echt behoorlijk warm, we zijn nog even gestopt tussendoor om haar wat af te laten koelen, maar Quinsey knapte niet echt op. Ik heb toen besloten om terug te gaan haar in de schaduw af te laten koelen. Vond het erg jammer. 2 kennissen zijn toen wel het stuk doorgelopen, ze moesten nog met laarzen gooien en met een pion lopen. Ik kon Quinsey terug bij bij hindernis 6 weer even afkoelen, lag lekker in de schaduw en af en toe in een waterbak gezet en na ongeveer 30 min toen mijn sartgenootjes ook weer op dit punt aangekomen waren was Quinsey lekker afgekoeld en konden we de weg weer voortzetten. (ik kreeg wel straf minuten omdat ik 2 hindernissen niet gedaan had, maar we deden toch alleen voor de lol mee dus dat maakte niks uit.)

Hindernis 9 was een soort van slalom leuk om te doen. Bij 10 moesten baas en hond door een tunnel heen. Quinsey vond dat ik toch echt wel te langzaam was die sleurde me er zowat doorheen.

Hindernis 11 ben ik niet aan begonnen daar moest je tegen hooibalen waar touwtjes aan zaten recht omhoog klimmen en dan op de een of andere manier zien dat je onder ladders kwam te hangen en je dan zo naar de andere kant begeven. Ik ben niet zo''n held met hoogtes en ben er niet aan begonnen.

Hindernis 12 daar moesten baas en hond tijgeren door een soort van tunnel daarna onder een tunnel door waar een net overgespannen was. Ook hier vond Quinsey weer dat de baas het veel te traag deed en ze probeerde me op z''n boxer''s wel even te helpen.

Hindernis 13 moesten we over de tunnels springen waar we bij 10 doorheen gekropen waren,.

Daarna kwamen we bij een paarden bak uit. (en ik was heel blij dat er niemand met een fototoestel mee was)

We moesten over banden klimmen en net toen ik een beetje mijn evenwicht aan het zoeken was besloot Quinsey dat ze er net zo makkelijk langs kon lopen als erover heen. Toen ging ik een beetje oncharmant onderuit.. 

Daarna over een aantal sprongetjes heen en op naar de laatste hindernis.

Hier moesten we van een steiger afspringen naar een vlot toe daar moesten de hond en de baas op. Quinsey kwam er makkelijk op (na een klein zetje van de baas) Daarna ben ik erbij geklommen. Het laatste stuk was een behoorlijk stuk zwemmen/waden (ik ben te klein moest zwemmen) Quinsey vond het vlot toch wel erg lekker zitten en probeerde nog of ik haar niet met vlot en al mee kon nemen, maar helaas ze moest toch echt zelf zwemmen. Eenmaal op de kant weer aangekomen, moesten we nog door een waterbak en we waren klaar... Kletsnat, moe maar wel een ontzettend leuke belevenis rijker.

volgend jaar gaan we weer.

Groetjes Audrey en Quinsey

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com