Welkom

 

 

Gehoorzaamheid B 

 

Waarom Gehoorzaamheid B ?

 

Bent u na het behalen van het diploma Gehoorzaamheid A uitgeleerd?

Eigenlijk bent u nooit uitgeleerd en uw hond ook niet. Het is leuk, leerzaam en goed voor de band tussen baas en hond om te blijven trainen. Vele bazen merken al snel dat stoppen met de wekelijkse training ook het stoppen van het oefenen thuis betekent. Die speciaal gereserveerde avond in de week om samen met je hond te trainen, wordt al snel door andere bezigheden opgeslokt. De hond verliest zijn avond met de baas en kan zijn energie niet meer genoeg kwijt. Dit leidt vervolgens tot gedrag waar de baas niet op zit te wachten. Sloopgedrag en overmatig blaffen kan hiervan het gevolg zijn. Boxers staan erom bekend dat ze lang jong en speels blijven met een tomeloze energie. Energie kwijtraken is daarom vooral voor de boxer van groot belang.

Wat leert u tijdens de Gehoorzaamheid B

U blijft begeleiding krijgen omtrent het gedrag van uw hond. Op al uw vragen over uw hond krijgt u antwoordt, of u wordt doorverwezen naar een van onze medewerkers die  gespecialiseerd is op dat gebied.

We trainen veel oefeningen zoals:

 

-          hoe laat ik mijn hond netjes mee lopen over straat, zowel aangelijnd als los;

-          hoe kan ik met afwisselende snelheden mijn hond toch goed te laten volgen;

-          hoe leer ik mijn hond te komen als hij geroepen wordt en vervolgens netjes voor mij of naast mij te gaan zitten;

-          hoe leer ik mijn hond om hem terug naar zijn plaats te sturen, ook als ik op visite ben of op een terrasje zit;

-          hoe leer ik mijn hond, gedurende langere tijd, te blijven zitten of liggen als dit nodig is, ook als de baas even uit zicht is.

 

En natuurlijk wordt alles wat u in de voorgaande cursussen heeft geleerd wederom herhaald en door de bovenstaande oefeningen verder uitgebouwd. De basis leert u in de puppy cursus en in de Gehoorzaamheid A en het op hoger niveau gebruiken van de commando’s leert u in deze cursus.

Is er een examen aan deze cursus verbonden?

Als u deze cursus heeft gevolgd kunt u deelnemen aan het examen. Alle onderdelen die in de cursus zijn behandeld komen aan bod in dit examen. En heeft u voldoende punten verzameld en uw diploma behaald, dan kunt u gaan deelnemen aan de Behendigheid.

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com