Welkom

 

 

Puppycursus

Een puppycursus is van fundamenteel belang voor iedereen die een gehoorzame, betrouwbare en lieve boxer wil. Puppies zijn net kinderen: als je ze verkeerd of helemaal niet opvoedt worden het kleine bengeltjes en eenmaal volwassen zijn ze niet meer te hanteren

Het leerproces van de pup begint op het moment dat hij bij jou thuiskomt. De manier waarop zijn baasje - jij! - met hem omgaat in die beginperiode is bepalend voor de rest van zijn hondenleven. Je puppy heeft bepaalde ervaringen nodig om op te groeien tot een stabiele volwassen hond. Jij moet hem die ervaringen bieden.

Puppycursus en socialisatieperiode

Tussen de drie en twaalf weken, de zogenaamde socialisatieperiode, staat je pup helemaal open voor hele speciale en noodzakelijke leerprocessen. Na de twaalfde week neemt die gevoeligheid sterk af. De meeste pups zijn tussen de anderhalf en twee maanden oud als ze bij hun nieuw baasjes komen. Daarom is het zo belangrijk om meteen te beginnen met puppytraining: vanaf het moment dat de pup bij zijn nieuwe baasje(s) komt wonen.

Een goede puppycursus leert je precies hoe je je puppy moet opvoeden, op welke manier je er voor kunt zorgen dat je pup die noodzakelijke ervaringen opdoet en hoe je het beste jouw pup gewenst gedrag kunt aanleren. Je puppy moet leren wat en wie er allemaal in de grote mensenwereld rond lopen en moet leren daar aan te wennen. Mannen met baarden, kinderen, bromfietsers, steps, vuurwerk, noem het maar op, je pup zal met al deze nieuwe indrukken moeten leren omgaan.

Met een puppycursus bouw je aan een vertrouwensrelatie

Op een goede puppycursus leer je hoe je een vertrouwensrelatie met je hondje opbouwt. Je leert niet alleen wat jij kunt doen, maar ook hoe de andere gezinsleden en de pup kunnen deelnemen. Er zal ook gewerkt worden aan de socialisatie met andere honden. Een puppy moet ook leren omgaan met andere honden. Het is belangrijk dat hij zijn eerste ervaringen opdoet met evenwichtige volwassen honden en met andere leeftijdgenootjes. Op deze wijze leert je pup goede sociale hondenomgangsvormen en zal hij nooit aggressief gedrag naar andere honden vertonen.

Op de puppycursus train je daarnaast ook basisoefeningen zoals:
  • Hoe leer je hem zitten;

 

  • Hoe leer je hem goed mee te lopen aan de riem;

 

  • Hoe kun je je hondje zindelijk maken;

 

  • Hoe moet je hem afleren te bijten;

 

  • Hoe voorkom je dat hij zijn etensbak en speelgoed (aggressief) verdedigt;

 

  • Hoe moet je je pup wennen aan het bezoek aan de dierenarts;

 

  • Hoe voorkom je dat je pup de boel thuis stukmaakt.

 

Maar het allerbelangrijkste wat je op een puppycursus dient te leren is hoe je jouw puppy zover krijgt dat hij heel graag wilt doen wat jij van hem wilt. Alleen als je pup het jou naar de zin wilt maken zal hij zich gedragen als het hoort (ook als je er niet bent!) en zal je een diepe band met je hond krijgen. Dit kan je alleen maar bewerkstelligen als er sprake is van een puppycursus gebaseerd op positieve hondentraining.

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com